Gamla klubbaftnar

Under rubriken "eftermäle" har uppgifter hämtats från "notiser". I en del fall har inget hittats. Det troliga är att hemsideskrivaren inte varit med eller har inte någon annan informerat om hur trevligt det var.

Klubbaftnar 2007

Aktivitet Tidpunkt Plats Eftermäle
Höstens och julens böcker 10 dec kl 18.30 Partille Bokhandel Klubbafton på Partille Bokhandel. Vi var ca 40 personer som mött upp för att höra om höstens och julens böcker. Som vanligt fick vi en trevlig och intressant genomgång. Författaren Ove Boudin presenterade sin bok "Grappa - en italiensk dryck" och berättade hur han rest runt bland de italienska destillerierna och lyssnat och smakat. Därefter var det dags för vin, snittar och mingel. Så var det dragning på lotteriet med några lyckliga vinnare innan vi fick chansen att julhandla till den sedvanliga rabatten. Ännu ett trevligt arrangemang.

 

Klubbaftnar 2006

Aktivitet Tidpunkt Plats Eftermäle
Ridning på islandshästar 18 maj Nääs Vi var sex personer som red islandshästar och hade en härlig kväll.
Höstens och julens böcker 4 dec kl 19.00 Partille Bokhandel I kväll var det klubbafton på Partille Bokhandel. Vi var ca 70 personer från Gamlestadens, Partilles och vår klubb som fick en som vanligt trevlig och intressant genomgång av höstens aktuella böcker. Deckarförfattaren Tomas Arvidsson var med och gav oss en inblick i författandet. Årets Augustvinnare presenterades i Berwaldhallen i Stockholm och nådde oss per telefon under kvällen. Det blev Susanna Alakoski, Cecilia Lindqvist och Per Nilsson. Därefter var det dags för vin och snittar medan vi minglade. Så var det dragning på lotteriet med några lyckliga vinnare innan vi fick chansen att julhandla med den sedvanliga rabatten.

 

Klubbaftnar 2005

Aktivitet Tidpunkt Plats Eftermäle
Höstens och julens böcker 5 dec kl 19.00 Partille Bokhandel Gamlestaden och Partilles Rotaryklubbar var också inbjudna precis som förra året Det var som vanligt en trevlig och intressant genomgång av höstens aktuella böcker. Därefter var det dags för champagne och snittar medan vi minglade. Så var det dragning på lotteriet med några lyckliga vinnare innan vi fick chansen att julhandla med den sedvanliga rabatten.
Göteborgs nya spårvagnar 26 oktober kl 18.00 Vagnhallarna i Gårda Vi var ett 25-tal personer som bekantade oss med den nya spårvagnen och åkte runt en stor del av vår stad. Tyvärr var det lite mörkt utanför så vi hade svårt att se vår vackra stad. Vi blev  informerade om de nya spårvagnarna, den nya taxan och biljettsystemet som skall införas om något år. Efter åkturen åt vi en bit mat. Vi tackar Jonny Bröndt och Per Erik Håkansson för den trevliga kvällen.
Botaniska trädgården. 24 maj kl 18.00 Vid Botaniskas huvudentré Vi var drygt 20 personer inklusive medföljande som var med och vi fick en intressant och givande rundvandring tillsammans med Arne Strid som är prefekt för Botaniska. Klubbaftonen avslutades med en god måltid på Botaniskas restaurang.
Klubbens 50 års fest Onsdagen den 4 maj kl 19.00 Wänskapsbrödernas Ordenshus, Lennart Torstenssonsgatan 4. Vi var sammanlagt 55 personer inklusive respektive och gäster. Distriktet representerades av inkommande distriktsguvernören Bengt Lindblad och vår dotterklubb Backa av past presidenten Lennart Alverén med hustru. Det var en fantastisk kväll med fint väder, fin stämning och trevliga tal samt efterföljande dans.

 

Klubbaftnar 2004

Aktivitet Tidpunkt Plats Eftermäle
Höstens och julens böcker 6 dec kl 19.00 Partille Bokhandel Denna gång var även Gamlestaden och Partilles Rotaryklubbar inbjudna. Vi var totalt ca 70 personer och fick som vanligt en trevlig och intressant genomgång av höstens aktuella böcker. Därefter var det dags för vin och snittar medan vi minglade. Så var det dragning på lotteriet med några lyckliga vinnare innan vi fick chansen att julhandla med den sedvanliga rabatten. Det var en lyckad klubbafton tyckte vi alla.
Klubbmäster-skap i golf 30 augusti kl 13.30 Klubbmästerskapet i golf skulle avgöras idag på Öijared, men på andra hålet åskade det, så vi väntade ut åskan och det värsta av regnet. Vi fortsatte ganska våta. På sjunde hålet hade vi sällskap med en älgkalv. På elfte hålet kom regnet igen våldsammare än tidigare. När Lars-Eric Dahllöf knappt kunde köra golfbilen på platta marken för att det var så blött och slirigt och fairway dröp av vatten och vissa greener stod under vatten. Då beslöt vi att avbryta. Lars-Eric skall försöka hitta en ny tid. Förhoppningsvis kommer fler att anmäla sig än dagens tappra gäng och vädret att vara på bättre humör. Om Du undrar vilka vi var, så var vi Barbro Kristoferson, Lars-Eric Dahllöf, Werner Stoppenbach och Tore Stenberg.
Botaniska trädgården 26 maj kl 18.00 Vid Botaniskas huvudentré Gunnar Weimarck guidade oss.
Konsert 20 mars
kl 15.00
Lundby kyrka Rotary 100 år. Överskottet går till hemlösa i Göteborg. Mer information kommer. Pris 100 kr /person
Lindholmen Science Park 24 feb kl 18.30 Lindholmen Science Park Ingemar tackade också Åke Jacobsson för en mycket trevlig och intressant klubbafton med föredrag av Mats Karlsson, Johan de Verdier och Åke Jacobsson

 

Klubbaftnar 2003

Aktivitet Tidpunkt Plats Eftermäle
Partille Bokhandel 9 dec december kl 18.30 Göteborgsvägen 75 i Sävedalen Margareta von Geijer presenterade årets höst och julböcker. Vi åt korv och drack öl i bästa Hemingwaystil och som dessert fick vi en god kaka till kaffet. Vi botaniserade bland böckerna och handlade vårt julbehov och lite till. Vi hade en väldigt trevlig kväll i en trevlig miljö.
Galakonsert på Konserthuset.  Föreställning, guidad visning och förtäring 23 oktober kl 18.00 Konserthuset

Flera av dagens böter var tack för en trevlig klubbafton på Konserthuset i torsdags.

Klubbmästerskap i golf Måndagen den 1 sept, start kl 13.00 och 13.10 Öijared GK

Årets klubbmästerskap spelades idag på Öijareds GK nya bana. Lars-Eric Dahllöf vann och Tore Stenberg blev säker två. Årets deltagare tycker att deltagandet var väl skralt i år och hoppas på bättre uppslutning nästa år.

Vandring i Botan med Gunnar Weimarck som guide Tisdagen den 27 maj kl. 18. Botaniska trädgården Vi hade vår traditionella vandring i Botaniska trädgården under ledning av Gunnar Weimarck.
Ostindiefararen - det blir visning av skeppet och en måltid på restaurang Dockside. Onsdagen den 2 april kl. 18.00 Eriksberg

Vi var 50 Rotarianer med resp. som besökte Ostindiefararen. Under sakkunnig föredragning och guidning fick vi en insikt i stadens historia vid 1700-talets mitt och hur de stora donatorerna Sahlgren och Chalmers byggde upp sin förmögenhet som skapades i Kina-handeln med Ostindiefararen.  Donationer som idag är betydelsefulla institutioner i Göteborg. Vidare fick vi se hur fartyget byggs och känna det gedigna timmermans- och riggarhantverk som fartygsbygget representerar. I anslutning till guidningen intog vi en gemensam middag i restaurang Dockside. En spontan insamling under middagen bland gästerna resulterade i gåva till Ostindiefararen på 1 600 kr. Presidenten kommer att ordna att gåvan blir en däcksplanka av prima furu och hålla klubben underättad om fartyget fortsatta öden. En mycket lyckad klubbafton som bidrog till klubbgemenskapen.

Rapporterar vår president.

Klubbservicekommittéen inbjuder nyintagna klubbmedlemmar, som kommit med i klubben under 2000 - 2003 och deras faddrar till en träff. Gunilla Andersson Gustafsson står som värd. Torsdagen den 6 mars kl 18.00 Hair Art School, Linnégatan 8, 1 tr upp Presidenten tackade klubbservicekommittén för en mycket trevlig klubbafton anordnad för nyintagna i vår klubb.
 
Studiebesök hos Konsument Göteborg. Vägbeskrivning hittar Du om Du klickar på Konsument Bergsjön längst ned på ovanstående hemsida. Onsdagen den 5 februari kl 18.30 Rymdtorget 3 i Bergsjön

Presidenten berättade kort om klubbaftonen på Konsument Göteborg. Det var ett mycket uppskattat besök.

 

 

Klubbaftnar 2002

Aktivitet Tidpunkt Plats Eftermäle
Partille Bokhandel - Julens böcker Måndagen den 2 december kl 18.30 Partille Bokhandel

I kväll hade vi klubbafton i Partille bokhandel. Margareta von Geijer presenterade julens böcker. Efter förtäring hade vi utlottning och vinstutdelning i Shakespeare & Company innan vi handlade några böcker av alla tips vi fått.

Vetenskap, sång och musik i skön förening.
"Stamcellsforskning – en utmaning för mänskligheten"
Söndagen den 27 oktober kl 15.00 Runan salen på Chalmers

Festföreläsningen till förmån för Indienprojektet

Festföreläsningen var mycket välbesökt och professorerna Anders Lindahl, Lars Hamberger och Stellan Wellin gav oss en högst intressant och vetenskaplig inblick i stamcellforskningens utveckling och inte minst hissnande framtida möjligheter. Efter den vetenskapliga dosen kunde vi smälta intrycken under skön sång och musik. Carolina Sandgren sjöng till ackompanjemang av sin klarinettspelande make Ola Persson och pianisten Karin Holm spelade bl.a. valda stycken av Mozart. Alla virtuoser från Göteborgs Operan.

Sammanfattning av eftermiddagen - vi kan vara stolta över den världsberömda medicinska forskning som bedrivs i Göteborg och samtidigt glädjas åt våra framstående artister på Göteborgs Operan. Det var en höjdpunkt under Rotaryåret. I detta sammanhang skall ett varmt tack också framföras till Indien-kommittén för dess arbete med ett lysande arrangemang.

Hur skall vår Rotaryklubb bli mer attraktiv? Måndagen den 9 september kl 17.45. Porten stänger kl 18.00 Nordeas lokaler, Östra Hamngatan 16

I kväll har vi haft klubbafton med rubriken "Hur skall vi gör vår klubb mer attraktiv". Vi var 22 st. som hade en givande och trevlig kväll tillsammans. Lena Holm och Werner Stoppenbach guidade oss igenom processen att få fram ett underlag att jobba vidare med. Vi var i Nordeas eleganta lokaler och Barbro Kristoferson såg till att vi fick en utmärkt supé.

Klubbmästerskap i golf Torsdagen 22 augusti, första start är kl 13.00. Öijareds GK, gamla banan

Klubbmästerskapet i golf har spelats idag på Öijared GKs gamla bana. Björn Magnusson vann överlägset. Sedan var det väldigt jämnt mellan Tore Stenberg, Lars-Erik Dahllöf och Werner Stoppenbach. Vi hade en härlig eftermiddag i 28 graders värme!

Rundvandring i Botaniska 29 maj kl 18.30    
Internetkurs. Viss PC-vana krävs. 23 april 18.00 - 21.00 Landalagången 3 vid Kapellplatsen Vi hade Internetkurs med mycket surfande och lite email. Vi som deltog hade en lärorik och trevlig kväll.
Auto Collection. Föredrag om ekomoni. Förtäring ingår. 13 mars kl 18.30 Billdalsvägen 2

Klubbafton på Auto Collection i Billdal

Jonas Lindblom från SE Banken talade om aktiemarknaden just nu och gav lite tips. Därefter blev det rundvandring i det trevliga bilmuseet. Med var sin Walkman, dvs guide i form av en hörapparat, kunde man gå runt och beskåda bilarna i sin egen takt . Som avslutning samlades vi och åt en bit mat och hade trevligt. Det var en mycket trevlig klubbafton. Det var synd att inte fler kunde komma. Här kan Du göra en egen liten rundtur på Auto Collection.

Arvid Carlsson talar under rubriken "Sorger och glädjeämnen i forskningen". Pris 200 kr. Behållningen går till Indienprojektet. Söndagen den 20 januari kl 15.00 RunAn i Chalmers kårhus.  

 

Klubbaftnar 2001

Aktivitet Tidpunkt Plats Eftermäle
Julens böcker presenteras av Margareta von Geijer. Förtäring för 100 kr och handla med 20% rabatt. Onsdagen den 5 december kl 18.30 Partille Bokhandel, Göteborgsvägen 75, Sävedalen

Margareta von Geijer presenterade julens böcker. De presenterades på ett sådant sätt att man kände behovet av att köpa allihop för att inte missa något. Efter lottdragning och vinstutdelning åt vi gorgonzolasnittar, drack vin och minglade i Shakespeare & Company. Slutligen handlade vi julens böcker innan vi tackade för en trevlig och givande afton i Partille.

Hagabadet, besök och buffé Tisdagen den 2 oktober kl 18.00 Hagabadet I kväll besökte vi Hagabadet och fick information och guidning i det mycket eleganta badhuset. Det var en mycket positiv känlsa att gå runt i dessa vackra gamla lokaler. Här kan vi få träning i form av spinning och aerobics eller behandling i form av Spa-paket eller annan skön kroppsbehandling. Till sist men inte minst finns här också en liten restaurang med mycket god mat och fullständiga rättigheter. Vi fick prova på restaurangens godsaker och fick ett par gästkort till provträning. Vill Du veta mer, klicka här www.hagabadet.se
Klubbmästerskap i golf Torsdagen den 16 augusti Albatross GK

Idag avgjordes årets klubbmästerskap i golf på Albatross GK. Vi blev inte fler än 4, men hade väldigt trevligt i värmen. Tore Stenberg blev klubbmästare, tätt följd av Lars-Erik Nilsson, Werner Stoppenbach och Anders Mark. Tävlingen om "närmast hål" vann Lars-Erik Nilsson och "längsta utslag på fairway" Tore Stenberg.

Vårpromenad i Rya skog med Folke Eriksson Onsdagen den 9 maj kl 18.00 Rya skog Förutsättningarna för en härlig brasafton kunde knappast vara bättre. Vi var ca 40 personer, vädret var på topp, inte ett moln, temperaturen runt 22 grader och skogen i full blomning. Så hade vi också en härlig afton.

Folke Eriksson guidade oss på sitt engagerande och trevliga sätt runt i skogen. Vi fick veta både vad som finns i skogen och om dess historia.

Vi fick oss en bit mat och dryck på Port Arthur, innan Malin berättade krogens historia med röd lampa och allt vad därtill hörer. Därefter lottade Bernhard ut ett antal vinflaskor, som vi skänkt. Allt för vårt Indienprojekts bästa.

Nordens största bank

Vi kommer att få en presentation av Nordea koncernen samt träffa Christina Adler, vår GSE-kandidat, som presenterar sig själv och programet för GSE-resan. Christina kommer dessutom att berätta om Nordeas syn på aktiemarknaden. Kanske även något aktietips. Som avslutning bjuds vi på en lättare förtäring

22 februari kl 18.00 Nordea, Östra Hamngatan 16

Vi tackar Barbro Kristoferson och Christina Adler för en trevlig och informativ afton på Nordea. Barbro presenterade Nordeakoncernen för oss. Därefter berättade Christina Adler om förberedelserna för GSE-resan till Filippinerna och om hur uttagningen gick till. Christina gav oss också intressant information om aktiemarknaden idag. Som avslutning på kvällen fick vi en utsökt supé. Det var med andra ord en mycket lyckad kväll.

 

Klubbaftnar 2000

Aktivitet Tidpunkt Plats Eftermäle
Rotarykonsert - "A Christmas show in a Glenn Miller mood" med Jan Slottenäs storband 17 dec kl 15.00 Göteborgs Konserthus  
Högtidsafton - Gunnar Weimarcks avskedföreläsning med musik och förtäring 14 nov kl 19.00 Göteborgs Konserthus, Götaplatsen

Presidenten tackade Gunnar Weimarck för ett fantastiskt trevligt högtidskalas i Konserthuset i går kväll. Gunnar föreläsning var helt enkelt strålande, enligt presidenten. Botaniskas vänförening hade samlat in 200 000 kr till projekt i Botaniska.

Ärtor och punch. Bengt Jakobsson kåserar om W.Chalmers. 26 okt kl 18.30 Club Avancez, Östra Hamngatan 50B